Gezocht: eigentijdse werkgevers

Ben jij een werkgever die vanuit strategisch personeelsmanagement worstelt met duurzaam ondernemerschap? Omdat je branche onder druk staat. Door nieuwe wetgeving. Of omdat het lastig is om aan geschikt personeel te komen. Lastig. Maar zie dat ook als een kans. Om het anders te doen en zo je organisatie toekomstbestendig te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat lager opgeleiden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een grote rol kunnen spelen in de uiteindelijke oplossing.

De uitdaging

Wist je dat er in Nederland 900.000 (CBS, december 2018) mensen zijn die geen betaalde baan hebben maar dat eigenlijk wel graag willen? Terwijl er wél ruim 250 duizend vacatures openstaan. Wij vinden dat onlogisch en proberen daarom iedereen die wil en kan werken aan een baan te helpen. In 2025 als dat even kan. Het idee is om ze aan de slag te laten gaan bij bedrijven die open staan voor duurzame innovatie en écht betekenis willen geven aan inclusief ondernemerschap. Werkgevers zijn daarom onmisbaar in deze missie. 

Oplossing

Herken jij je in de verhalen hierboven? Dan gaan wij graag samen met jou en met Tilburg University - die een wetenschappelijk onderbouwde aanpak daarvoor heeft ontwikkeld -  aan de slag. Functiecreatienew business modelling en reshoring zijn drie mogelijke oplossingsrichtingen van waaruit we werken. 

Functiecreatie

Functiecreatie gaat over eenvoudige taken waarvoor je huidige werknemers te hoog zijn opgeleid weghalen en samenvoegen tot functies die geschikt zijn voor mensen die nu buiten de arbeidsmarkt vallen. Dat moet leiden tot efficiëntie, kostenbesparing en inclusief ondernemerschap.

Reshoring

Reshoring is het terughalen van uitbesteed werk uit het buitenland naar Nederland om zo werk te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

New business modelling

Bij New Business Modelling gaat het over nadenken en vooral anders denken om tot nieuwe succesvolle bedrijfsmodellen te komen. Bijvoorbeeld: hoe kun je van je reststroom een verdienmodel maken en dus geld verdienen met iets dat je anders weggooit?

Weten wat Talentvol voor jou kan betekenen?

Neem dan contact op met Imre Kienjet.
imre-kienjet.jpg

Imre Kienjet


New business developer

06 51 24 97 13
imre@verspildtalent.nl

Aantwerklogo Aantwerklogo  Aantwerklogo Aantwerklogo Aantwerklogo Aantwerklogo  Aantwerklogo Aantwerklogo IBN png