Hoe kom ik wél aan personeel?

9 december 2021

Hoe kom ik wél aan personeel?

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit. Het vinden van goed, loyaal personeel was nog nooit zo moeilijk. Ben jij als werkgever ten einde raad? Doe dan van 10 tot en met 14 januari 2022 mee aan de ‘Themaweek: Hoe kom ik wél aan personeel?’ Tijdens deze themaweek slaan AANtWERK, WerkgeversServicepunt Noordoost-Brabant en Talentvol de handen ineen om jou als werkgever te laten zien dat er wél oplossingen zijn. En die oplossingen zijn dichterbij dan je denkt…

Werken met statushouders
Een betaalde baan is de start van een nieuw bestaan voor statushouders in Nederland. Daardoor zijn ze vaak extra gemotiveerd. Maar: arbeidsparticipatie blijft sterk achter. Wat betekent het voor het team? Welke begeleiding heeft een statushouder nodig? En zijn er subsidies of regelingen beschikbaar?

Inclusieve vacatureteksten schrijven. Zo doe je dat!
Vacatureteksten zijn soms onbedoeld zodanig geschreven dat ze een bepaald type werknemer aantrekken. Vaak iemand die al in de meerderheid vertegenwoordigd is. Onbewust houd je bijvoorbeeld de persoon die weggaat uit het team in gedachten. Of ben je (onbewust) op zoek naar een kopie van jezelf. Je verkleint hierdoor de poule aan potentiële kandidaten én versterkt de homogeniteit van je personeelsbestand. Inclusief ondernemen start daarom met het schrijven van inclusieve vacatureteksten.

Open je deuren met Open Hiring
Een baan zonder sollicitatiegesprek. Open Hiring vraag om lef van werkgevers. Lef om situaties te omarmen waarin we niet alle antwoorden kennen. Iets voor jou?

Schrijf je direct in via deze link! Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaand formulier of info@talentvol.nl

Deel dit bericht: