Wiltec organiseert succesvolle Open Hiring voor werkzoekenden

12 mei 2021

Wiltec organiseert succesvolle Open Hiring voor werkzoekenden

Wiltec organiseert succesvolle Open Hiring voor werkzoekenden; uitgangspunt is een baan voor de toekomst

Hoe zorg je als werkgever voor gelijke werkkansen? Open Hiring, een nieuw systeem uit Amerika om mensen aan te nemen, geeft antwoord op deze vraag. Er vindt hierbij geen sollicitatiegesprek plaats en er wordt niet geoordeeld. Alleen het invullen van je naam op een wachtlijst is voldoende om kans te maken op een baan. Afgelopen maand organiseerden wij onze eerste succesvolle Open Hiring voor werkzoekenden.

Hoe zag deze middag eruit?

Tijdens deze Open Hiring, die op 31 maart plaatsvond, kwamen twee werkzoekenden langs om kennis te maken met ons als bedrijf en met de functie van Logistiek Medewerker. Na een korte introductie volgde een presentatie met veel ruimte voor vragen. Onzekerheden als: ‘ik zit al lange tijd zonder werk, is dat een probleem?’ werden door ons weggehaald. Iedereen is welkom, ongeacht afkomst, opleiding of werkervaring. Tot slot vond er een rondleiding plaats binnen ons bedrijf. Dankzij de diversiteit van mensen op de werkvloer konden we écht laten zien dat iedereen welkom is. Interesse in de functie kon de volgende dag worden aangegeven. Hiermee werd iemand op de wachtlijst geplaatst.

En dan?

Wanneer er een functie vrijkomt wordt de eerste kandidaat op de wachtlijst gebeld. Wanneer iemand dan nog steeds beschikbaar is kan diegene direct aan de slag middels een contract voor 7 maanden. Gedurende deze tijd wordt iemand intensief door ons begeleidt, omdat het uitgangspunt altijd een baan voor de toekomst is.

Voldaan gevoel

Met een voldaan gevoel kijken we terug op deze eerste Open Hiring. Alle aanwezigen hebben zich na afloop aangemeld en de eerste gaat volgende week al aan het werk. Iedereen verdient een gelijke kans op werk. We zijn blij dat we die kans ook echt kunnen geven middels het principe van Open Hiring. Hier komt dan ook zeker een vervolg op.

Wil je meer weten over Open Hiring binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op of schrijf je direct in voor een inspiratie sessie op 3 juni as

Deel dit bericht: