Terugblikken & Vooruitkijken

28 januari 2021

Terugblikken & Vooruitkijken

“Tot nu toe hielpen we meer dan 150 mensen aan het werk. Daar zijn we best trots op”, zegt Frits Swinkels van Talentvol. “Voor wie wil en kan werken, is er altijd werk, daar zijn wij van overtuigd!”

“Gezicht geven aan mensen die worden gezien als onbenut arbeidspotentieel, dat is ons doel. We spraken in het afgelopen jaar opnieuw met honderden mensen die om een af andere reden niet aan het werk komen. Wie zijn zij, wat willen en kunnen ze bijdragen, en hoe kunnen wij hen helpen? Er is simpelweg maatwerk nodig. En een andere kijk op de arbeidsmarkt. Daar zetten we ons elke dag weer vol passie voor in, samen met het WSP, AANtWERK, het UWV en werkontwikkelbedrijven.”

Steentje bijdragen

Hoewel er al heel veel goed gaat, valt er nog veel te winnen, dat beseffen steeds meer partijen in de arbeidsmarkt. “Want hóe kan het dat er in een gespannen arbeidsmarkt nog steeds mensen zijn die niet aan het werk komen? Gelukkig zien we bij werkgevers steeds meer begrip ontstaan voor mensen die net buiten de boot vallen, bijvoorbeeld door leeftijd of verouderde diploma’s. Zo zei een directeur van een groot bedrijf onlangs: ‘Hé, dat had ik ook kunnen zijn’. Dat besef, daar moeten we naartoe. Daar draagt Talentvol een steentje aan bij.”

Inclusief ondernemen

Door de veranderende maatschappij krijgen we steeds vaker de vraag van bedrijven: ‘hoe kunnen wij inclusiever ondernemen?’. Dat gaat de goede kant uit. In 2020 hebben we 15 vouchers uitgereikt aan bedrijven die hiermee aan de slag wilden. Voor dit jaar mikken we zelfs op 35! We geven concrete adviezen op concrete vragen. Het mooie is dat het allemaal andere bedrijven zijn, met een andere vraag en andere antwoorden, maatwerk dus. Komend jaar willen we nog meer inzicht krijgen in wat bedrijven nodig hebben, welke mensen thuis zitten, waar partijen beter kunnen samenwerken en waar we de communicatie kunnen verbeteren. En daar kunnen wij als ‘buitenstaander’ mee experimenteren. Zolang we samenwerken, kunnen we nog meer bereiken.

High fives

“Wanneer we een voucher hebben uitgereikt aan een bedrijf waar vervolgens mensen aan het werk zijn gegaan, vliegen de high fives hier door de Whatsappgroepen. Bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt en mensen helpen die anders buiten de boot waren gevallen. Dat is het mooiste wat er is!”

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op!

Deel dit bericht: