Passie en ervaring vinden elkaar

13 januari 2021

Passie en ervaring vinden elkaar

Betekenisvol, duurzaam en sociaal, dat is het idee achter Cornelissen Coffeeroasters. Ondernemer Pieter Cornelissen maakt het dubbel en dwars waar. Zijn eerste werknemer vond hij via Talentvol: Ben, ervaren, enthousiast en 64 jaar.

Cornelissen Coffeeroasters in Veghel is een koffiebranderij, ambachtelijk en eigentijds ineen. De bonen komen rechtstreeks van speciaal geselecteerde koffieboeren van over de hele wereld. Boven alles moeten die bonen ‘groen’ zijn, in elk opzicht.

Geen teletubbies en krentenbollen
Het nog jonge bedrijf gaat op zoek naar de perfecte koffiematch voor de klant. Geen standaardassortiment, maar op maat gemaakt qua smaak, kwaliteit en duurzaamheid. Daar komt veel handwerk bij kijken, wat mooi past bij sociaal ondernemen. “De belangrijkste ingrediënten voor succes,” vertelt Pieter vol passie, “zijn de sfeer en omgang met elkaar. Sociaal bezig zijn is geen teletubbies en krentenbollen, we werken hard met z’n allen. Juist daarom is de sfeer zo goed. En als het matcht met je team, waarom zou je dan niet vaker kiezen voor mensen als Ben?”

Direct een klik
Ben werkte jarenlang als manager bij een groot bedrijf op de afdeling business support. Na een reorganisatie zat hij plots zonder werk. Daar had hij geen zin in. Via een meet-up van Talentvol kwam hij in contact met Jos van Delft. En die wist wel wat voor Ben. Aan de ene kant was daar Pieter, op zoek naar een betrouwbare medewerker met ervaring, en aan de andere kant Ben die stond te popelen om weer aan de slag te gaan. Het klikte direct en inmiddels werkt Ben met veel plezier twee dagen per week bij Cornelissen Coffeeroasters. “Het maakt me niets uit dat ik nu productiewerk doe, ik heb het hier uitstekend naar mijn zin. Pieter is een echte people manager.”

Betrouwbaar en hands-on
Toen corona om de hoek kwam kijken, zat Ben opnieuw thuis. Het snelgroeiende Cornelissen Coffeeroasters levert vooral aan de horeca, en die productie kwam stil te liggen. Maar het gaf ook ruimte om na te denken. “Ik kijk optimistisch naar de toekomst, we kunnen corona uitzitten. We moesten even pas op de plaats maken, ook Ben, maar sinds de zomer zijn we weer flink aan het opbouwen. Ben is er wanneer we hem nodig hebben, en dat is heel waardevol.” Pieter omschrijft hem als iemand die betrouwbaar is en hands-on. Door zijn ervaring kan hij op allerlei vlakken meedenken. “Een bijzonder verhaal?” Ze kijken elkaar lachend aan. “Voor ons voelt het heel normaal!”

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op!

Coffee Roasters
Deel dit bericht: