Open Hiring® bij hooggeschoold werk

18 november 2021

Open Hiring® bij hooggeschoold werk

Unieke toepassing Open Hiring® bij hooggeschoold werk

Langzaam verandert de wereld van werk. De mens komt centraal te staan. Hiervoor worden steeds meer initiatieven ontwikkeld, waaronder Open Hiring (OH). Het OH-principe: wanneer iemand interesse heeft in een functie krijgt hij of zij een plek op een wachtlijst. Een vrijgekomen functie is voor de eerste persoon op de wachtlijst. Er komt voorafgaand geen CV of sollicitatiegesprek aan te pas. Het grote voordeel is dat er op deze manier niet vooraf geoordeeld kan worden.

Eerste van Nederland

Dit concept werd tot nu toe alleen toegepast bij werk waarvoor minder kwalificaties vereist zijn. Uniek is de toepassing bij functies op een hoger niveau, zoals binnen de IT. Kees Cuperus, eigenaar van Lanthopus, kwam er tijdens een informatiesessie over OH achter dat hij dit concept deels al toepaste. Lanthopus is een bedrijf met diverse diensten op het gebied van IT én een sterke sociaal maatschappelijke focus. ‘Er wordt bij ons al niet gekeken naar iemands CV. Waar de rest van de wereld kijkt naar de perfecte kandidaat, willen wij juist graag die minder perfecte. Dat is al heel lang ons beleid’, vertelt Kees. ‘Maar het principe van een wachtlijst en een naam als enige informatie over iemand vooraf, hanteerden we nog niet.’

Bij Kees ontstond het verlangen om het OH-principe toe te passen bij hoger geschoold werk. Dit is uniek in Nederland en daarom was een nieuw verdienmodel nodig. ‘Als eerste van Nederland moet je dan het een en ander nog uitvinden’, aldus Kees. Vanuit Talentvol hebben we, dankzij onze voucher voor sociaal en succesvol ondernemen, in een aantal brainstormsessies meegedacht bij het ontwikkelen van dat verdienmodel.

Samenwerking Talentvol

Kees is enthousiast over de samenwerking met Talentvol. ‘De bereidheid om mee te denken was voelbaar. We zijn allemaal ondernemers, maar geld verdienen is niet ons primaire doel. We willen de wereld verbeteren middels ondernemerschap.’ Noémie en Magalie Raaijmakers, Michèle Houben en Jos van Delft waren bij deze samenwerking betrokken. Kees: ‘We hebben het hart op de goede plek, dat verbindt ons.’

Het resultaat

In het gezamenlijk ontwikkelde verdienmodel geef je, als klant van Lanthopus, mensen direct een kans op werk bij het afnemen van een marketingdienst. Om te kunnen starten moet je als kandidaat op de wachtlijst 20 dagen per maand beschikbaar zijn. Op de eerste plek worden eerst al deze 20 dagen gevuld met werk voor klanten, het werk dat daarna binnenkomt is voor de volgende kandidaat op de lijst. Op de site kun je als toekomstige werknemer, heel transparant, precies volgen wanneer je kunt beginnen. Vanuit deze startpositie krijgt men de kans om zich door te ontwikkelen binnen het bedrijf. ‘We kijken naar welke kwaliteiten iemand nog meer heeft en hoe we die kunnen inzetten’, aldus Kees.

Wil je OH toepassen binnen jouw bedrijf of heb je hier vragen over? Vul dan onderstaand formulier in!

Meer lezen over OH? Lees hier het artikel over de themaweek: Hoe kom ik wél aan personeel

Deel dit bericht: